Ta dig till Dominica

Ta dig till Dominica

Om du ska besöka Dominica är det bra att veta att ön är väldigt liten och glest befolkad. Landet har precis börjat bli ett turistresmål, men turismen har ännu inte fått sitt stora genombrott på ön. Det kan innebära att det är lite mer besvärligt både att ta dig till Dominica och vidare från Dominica till de många grannöarna.

Flyg reguljärt eller charter till Dominica

Dominca har en flygplats som heter Meville Hall Airport. Där finns anslutningar till flera av grannöarna, men ingen anslutning till Europa eller till USA. Därför får du vanligen flyga till någon av de större grannöarna först och därefter ta dig vidare till Dominica. Du kan exempelvis flyga till Antigua, San Juan eller Sint Maarten. Därifrån går flyg från flera större flygplatser i Europa. London Gatwick är ett vanligt exempel. Du kan också flyga till någon av de närbelägna franska öarna Guadeloupe eller Martinique som också är väl värda ett besök. Därifrån går färjeförbindelser till Dominica. Från Sverige kan du åka med exempelvis British Airways, Virgin Atlantic och AirFrance med mellanlandning i London eller Paris samt en mellanlandning på Barbados eller annan ö. Därefter tar du ett lokalflyg med LIAT till Dominica.

Åk på charter till Dominica och missa inte att boka hyrbil

Det finns ett fåtal charterbolag som trafikerar Sverige – Dominica, även där med byte ofta både i Europa och i Karibien, och då ingår även hotell. Ett smidigt val för dig som vill ha allt bokat och klart redan innan du reser. Oftast är det de mindre charterbolagen som erbjuder resor till Dominica. Då kan du även boka hyrbil direkt hemifrån om du vill använda dig av det som ett smidigt alternativ att ta dig runt på ön under din semestervistelse. Det går absolut att boka hyrbil även på plats, men vi rekommenderar att du gör det redan innan avresan, både för att vara säker på att allt är klart och för att du ska vara säker på att det verkligen finns den typ av hyrbil som just du och ditt sällskap behöver. Det finns också några resebolag, exempelvis Aktivresor och Prima Travel, som erbjuder vandringsresor till Dominica och ibland även ytterligare något resmål så som Guadeloupe.

Åk på kryssning till Karibien

Ett annat alternativ att ta sig till Dominica på är via kryssningsfartyg. De flesta fartyg lägger till vid Roseau Cruise Ship Berth som ligger mitt i huvudstaden, bara ett stenkast från affärerna och restaurangerna, och hamnen är faktiskt också en sevärdhet i sig. Det finns också en annan kryssningshamn belägen i Dominicas näst största stad, Portsmouth, som ligger på den nordvästra spetsen av ön.

Resa och bo på Dominica

Den bästa tiden att besöka Dominica på är mellan mitten av december till början av maj. Om du letar efter ett boende eller hotell på Dominica är Jungle Bay ett hett tips. Där bor man i trähus högt ovanför marken och med en riktigt hög komfort. Hotellet erbjuder många olika utflyktsalternativ ut i regnskogen som kan vara roliga att följa med på.