Att göra på Domica

Att göra på Domica

Dominica är en paradisö och på denna ö är naturen mer i fokus än på de andra karibiska öarna. Vid ett besök på Dominica är det därför ett måste att ta en tur runt öns naturreservat för att se den makalösa naturen. Ön är lummig och extremt grön. I djungeln kan du exempelvis skåda fantastiska vattenfall, djupa raviner och varma källor. Följ gärna med en lokalguide på en hike för att få se platser du kanske inte skulle få se annars.

Enastående djurliv på ön

Ön har också ett enastående djurliv. Det är i det närmaste ostört och det innebär att det finns gott om intressanta arter att skåda på Dominica. Åker du på en safari runt ön kan du ha turen att beskåda en mängd helt unika arter. Öns nationalfågel är den grön-lila kejsaramazonen, väl värd att se. Vattnet runt Dominica är rikt på valar och delfiner. Därför är val- och delfinsafari en populär aktivitet bland besökare på Dominica.

Den perfekta ön för dig som gillar äventyr

För dig som gillar att göra saker, gärna äventyrliga aktiviteter, är Dominica rätt plats. Du kan till exempel prova på rapelling, canyoning, river rafting, tubing, kayaking, mountain biking, dyka eller snorkla. Det kan bli upplevelser du sent kommer att glömma, inte minst eftersom du ständigt är omgiven av en makalös natur när du är på Dominica. Det finns två äventyrsparker på Dominica, dels Wacky Rollers äventyrspark och dels High Rides Nature Adventures, och båda är ett hett tips för dig som vill hitta på saker under din semester.

Tycker du om att snorkla måste du göra det vid Champagne Reef där du kan simma bland en massa bubblor i vattnet! Dessutom simmar massor av fiskar i regnbågens alla färger runt bland bubblorna. Men även i sydväst finns fina platser för snorkling, till exempel Soufriere Scott´s Head Marine Reserve som faktiskt är en av världens absolut bästa och vackraste platser för snorkling!

Upplev Dominicas kultur

Ett annat tips är att göra en utflykt till Carib Territory på Dominicas östkust, där man kan se hur caribindianerna lever. Där visar de nämligen upp sin kultur, sina danser och sina konsthantverk. Bland annat flätar de vackra och praktiska korgar. I deras kulturby finns information, hantverksutställning och mycket mer. Smaka gärna också på kassawabrödet som de brukar baka och sälja längs vägen. Dessutom finns den legendariska ormtrappan som leder från havet mitt i urbefolkningens territorium på Östkusten, missa inte den.

Missa inte heller att vara med om en karneval, eller varför inte alla arrangemang vid firandet av landets nationaldag om du råkar befinna dig på Dominica just då. Landets nationaldag firas den 3 november eftersom det var då Columbus steg i land på Dominica och därmed var den förste att upptäcka ön.