Ta dig runt på Dominica

Ta dig runt på Dominica

För att ta dig till Dominica kan du antingen flyga eller åka båt. För att sedan ta dig vidare från flygplatsen eller hamnen till ditt hotell kan du åka med någon av de minibussar som regelbundet trafikerar de vanligaste sträckorna.

Minibussar utan tidtabeller

Minibuss är också ett alternativ för dig som vill göra utflykter till populära sevärdheter eller städer längs kusten, eftersom minibussarna trafikerar kuststräckorna alla dagar i veckan utom söndagar. Viktigt att veta är att bussarna inte har några tidtabeller, utan de avgår helt enkelt när de har tillräckligt många passagerare. Det är dock täta avgångar på sträckorna utmed västkusten. Inåt landet är det dock annat, där trafikeras byarna endast på morgonen och på eftermiddagen eller tidig kväll. Hur mycket det kostar att ta sig runt med minibuss beror helt på sträckans längd, men den högsta avgiften är omkring 10 EC-dollar, vilket motsvarar 40 svenska kronor. Du behöver ingen bussbiljett utan betalar kontant till chauffören av bussen.

Upplev ön med hyrbil

Ett annat, mer fritt, alternativ för dig som gärna vill se och uppleva så mycket som möjligt av Dominica utan att behöva passa bussarnas avgångar eller ta hänsyn till deras färdrutter är att hyra bil. På både flygplatsen och i hamnen finns möjlighet att hyra bil. Det finns ett stort antal biluthyrningsfirmor på Dominica. Viktigt att veta är dock att det är vänstertrafik på ön. För att du ska vara säker på att din hyrbil finns där när du behöver den rekommenderar vi att du bokar hyrbil redan i samband med att du bokar din resa till Dominica. Att göra det hemifrån i samband med att du beställer resan förenklar processen. Dessutom kan det vara både mer osäkert och dyrare att boka hyrbil först när du redan är i Dominica.

Hyr din egen taxi på Dominica

Taxi är förstås ytterligare ett alternativ att ta sig runt på Dominica. Att åka taxi från flygplatsen till öns huvudstad kostar ungefär 45 EC-dollar per person, vilket motsvarar ungefär 180 svenska kronor. Avståndet är då 65 kilometer. Du kan också hyra en taxi för sightseeing, vilket kostar ungefär 20 EC-dollar per timme och per person, och då tar taxibilarna vanligen högst fyra personer i bilen. I och med det ökande antalet turister kan det dock vara så att taxi är dyrt på Dominica. Tänk på att förhandla om priset i förväg.