Roseau

Roseau

Roseau är Dominicas huvudstad. Staden ligger på öns västkust och har omkring 15 000 invånare. Det är öns äldsta stad, byggd på samma plats som den antika byn Sairi. Roseau ligger väldigt vackert beläget, omgiven av det Karibiska havet.

Roseuas historia

Som tidigare nämnts så har Roseau en lång historia. Men så sent som på 1800-talet fanns bara den centrala delen av Roseau och bara en sjundedel av stadens befolkning bor idag i dessa delar. Under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal byggdes förorterna Newtown och Potter´s Ville. På 1950-talet tillkom förorten Goodwill och på 1980-talet kom Bath Estate. Sedan dess har ytterligare förorter byggts, så som Stock Farm, Wall House och Castle Comfort. Staden har alltså vuxit kraftigt de två senaste århundradena och det medför också att man kan skåda ganska olika typer av arkitektur och stadsplanering. Bäst tar du dig fram i Roseau till fots, staden är inte riktigt byggd för trafik.

Bo i Roseau

Roseau är den stad som erbjuder de flesta hotellen och boendemöjligheterna för turister. Eftersom ön är så liten, den är bara hälften så stor som Öland, så är det ett bra alternativ att bo i Roseau och göra dagsutflykter runt på ön. Det finns flera intressanta hotell att välja bland i Roseau. Här är några av våra bästa tips:

  • Castle Comfort Lodge som ligger strax söder om Roseau har enkla dubbelrum till bra priser. Det är framförallt ett hotell för dig som gillar dykning och andra vattensporter. Hotellet arrangerar sina egna dykutflykter och dykkurser. I hotellets restaurang, som är väldigt mingelvänlig, möts hotellgäster, lokalbor, seglare och dykare varje vecka på de populära jazzkvällarna.
  • På Fort Young Hotel bor du i ett hotell som är byggt på resterna av ett 1700-talsfort. Hotellet ligger centralt till och har ett bra läge mitt i Roseau. Hotellet har också egen brygga varifrån du kan åka på exempelvis dykutflykter eller valsafari. Hotellet passar både dig som är turist och dig som är affärsman. Det är lite dyrare och lite mer exklusivt än Castle Comfort Lodge.

Äta i Roseau

  • Vid ett besök i Roseau får du inte missa Calabash Restaurant som ligger i korsningen Old Street/Kennedy Avenue. Där serveras lokal mat mycket vällagat till ljudet av italiensk opera. Ägaren är trevlig och småpratar gärna med gästerna och berättar vad som serveras.
  • Vill du testa något annorlunda ska du prova Fusion Village Restaurant. Till skillnad från Calabash Restaurant är den här restaurangen mer känd bland turisterna. Den har en fantastiskt fin uteservering på en innergård precis mittemot Calabash Restaurant. Här serveras lokal fisk och internationella rätter. Väldigt gott.